top of page

AZ AGROFUTURA CSAPATA

SZŐLLŐSI GÁBOR

Cégvezető, vezető tanácsadó

Talaj Humusz Menedzsment és Állatjólét tanácsadás, oktatások, képzések, komposztálás, komposzt tea. Ezekkel fordulj hozzám!

DÁNIEL ZSUZSKA

Tanácsadó: Öko-Tranzit, takarmányszén

Takarmányszén és állatjóléti tanácsadás a nyugati országrészben. Engem keress továbbá, ha átállnál ökológiai gazdálkodásra, kiskertes gazdálkodó vagy és tanácsokra van szükséged!

BOTTLIK IMRE és PINCZEL ANETT

Tanácsadók, sport

Golf,- és focipályák, egyéb füves sportpályák strandok, városi parkok, mindenféle zöld felület. Profi tanácsokkal szolgálunk.

PETRÓ TIBOR

Partner, K+F vezető

Várom jelentkezésed, ha innovációs, K+F ötleted van, izgat az agroökológia vagy tanácsot szeretnél a biológiai gazdálkodásban.

Laci.jpg

PAPP LÁSZLÓ

Tanácsadó: takarmányszén, trágyaszén

Takarmányszénnel, alomkezeléssel és állatjólléttel kapcsolatban engem kereshetsz a Dunától keletre!

LIPTAY GÁBOR

Cégvezető

Nemzetközi projektben gondolkodsz, befektetnél a legmodernebb bio-mezőgazdasági innovációkba? Engem keress!

Anchor 1

Szőllősi Gábor

cégvezető

 - általános tanácsadás, komposztálás, ALKO, mikrobiológiai vizsgálatok -

Tel: +36704343601

E-mail:szollosi.gabor@agrofutura.hu

Az Agrofutura egyik alapítója, ügyvezetője és tanácsadója vagyok. Túrkevén élek a családommal és 30 Ha bioszántón gazdálkodom 2015 óta nagy sikerrel használva a Talaj Humusz Menedzsmentet (THM).

 

Nagyon fontos számomra a természet és az ember, az emberi tevékenységek harmóniája. A termőföld és a természet pedig egy és ugyanaz! Így a gazdálkodást is a természet törvényeivel egyensúlyban érdemes (és szükséges) végezni.

 

Feladatom a csapatban az oktatás és a gazdák szaktanácsadása minden szakágban. Nagy kedvencem a komposztálás, a komposzt tea és a mikrobiológia. Ezekhez a tudást amerikai és osztrák szakemberektől tanultam. Engem keress, ha érdekel a komposztálás, az oktatásaink (THM, komposztálás, mikroszkópozás) és belevágnál a biológiai alapú gazdálkodásba.

Petró Tibor

Partner

 - klímakutatás, innováció, K+F projektek, tanácsadás -

Tel: +36304023157

E-mail: petro.tibor@agrofutura.hu

Vidéken születtem, felhőtlen boldog gyerekkorom volt. Bár szerényen éltünk, de mindenünk megvolt. Szépen gondozott háztáji a faluszélen, konyhakert, ahol gyakran mosatlanul is ehettük a frissen leszedett zöldséget, gyümölcsöt a kertből.

A gondtalan gyermekkor és idillikus világképem akkor változott meg, amikor édesapám egy napon zacskót adott a kezembe, hogy szórjam ki a krumplibogarakra a benne lévő DDT port. A bogarak azonnal és kíméletlenül elpusztultak a hasznos rovarokkal méhekkel együtt. Nem értettem, mint ahogy azt sem, miért kellett bezárnia a maszek péknek. Ősszel érezni lehetett az ételben a DDT (matador) ízét, az állami pékségben sült kenyér sem volt olyan, mint azelőtt. Gyerekként dacoltam ezekkel, szüleim ugyan nyugtatgattak, de igazán meggyőzni soha nem tudott senki. Talán ezen élmények miatt nem Agrármérnöknek tanultam, hanem a műszaki-gazdasági tudományokat választottam. Sikeres mérnöki fejlesztői vállalatvezetési időszak következett, de a gyerekkori élményeim mindig velem maradtak.

A fordulat akkor következett az életemben, amikor kárpótlási földeket és erdőt vásároltam azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a családom számára talán meg tudjuk termelni a vegyszermentes egészséges élelmiszereket. Az ipari vegyszerekre-műtrágyákra épülő oktatás miatt később sem kezdtem bele az agrármérnöki tanulmányokba, azonban mérnöki vállalatvezetői munkám mellett külföldi agrárismeretek elsajátításába fogtam. Kurzusokra jártam Svájcba, Ausztriába, kerestem kutattam a világ ökológiai szemléletű gazdálkodási módszereit. Kaliforniából hoztunk haza pl.  a Bio-Intenzív fenntartható kertészeti módszertant, mely sikeresen honosításra is került.

Eredeti szakmámat feladva hazai agroökológiai kutatás megszervezésébe fogtam hazai egyetemek és mezőgazdasági cégek bevonásával. A sok éves kitartó kutató munka meghozta az eredményt. Igazolni tudtuk, hogy lehet regeneratív módon folyamatos talajmegújítással, vegyszerek nélkül is hatékonyan és gazdaságosan élelmiszert termelni. Az egészséges élelmiszertermelés módszertanának továbbadása az Agrofutura Magyarország Kft. megalakításával vált valóra. Mindezek alkalmazása és továbbadása, az oktatásban való integrálása vált legfontosabb feladatommá, megvalósítva ezzel életem a legnagyobb gyermekkori álmát.

Az Agrofutura csapatában legfőképp kutatással, szakmai projektmenedzseléssel, új ökológiai irányzatok felkutatásával és honosításával, valamint  szakmai tanácsadással és szemléletformálással szeretek foglalkozni.

Dániel Zsuzska

tanácsadó

 - ökológiai átállás, általános tanácsadás, takarmányszén: nyugat-magyarországi régió

Tel: +36309470066

E-mail: daniel.zsuzska@agrofutura.hu

Esztergomi születésű vagyok, jelenleg Budapesten élek, de otthonom minden olyan természetes hely, ahol fű és föld van a lábam alatt és fák a fejem felett.

Tájépítészként és Környezetgazdálkodási agrármérnökként végeztem. Dolgoztam földhivatalban, mint mezőgazdász és ökológiai ellenőrző szervezetnél ellenőr és tanúsító munkakörben. Korábbi munkáimat legfőképp a jogalkotók előírásai határozták meg, most pedig igyekszem gyakorlatias szemszögből a környezet, a természet szabályait és működését megismerni, alkalmazkodni hozzá és használni azt.

Az Agrofuturánál jelenleg a kutatási pályázatok menedzselésével, az Öko-Tranzit és Talaj Humusz Menedzsment (THM) szolgáltatásaink ismertetésével, szakmai tanácsadással foglalkozom.

A munkámat pontosan és precízen szeretem végezni, de a könnyedség és a szabadság sosem hiányozhat belőle. Fontos számomra, hogy gyarapodó szakmai ismereteimmel és személyes jellememmel erősbíthessem a munkahelyem, a kollégáim és minden olyan gazdát, földművest, kertészt, termelőt, illetve szakmai érdeklődőt, aki nyitott rá.

Az Agrofutura tanácsadójaként szeretnék hozzájárulni a rendszerszerszemléletű, összefüggésekre és kölcsönhatásokra alapozott biológiai (és nem csak egyszerűen vegyszermentes) gazdaságok fejlődéséhez, népszerűsitéséhez.

Laci.jpg

Papp László

Tanácsadó

 - takarmányszén, trágyaszén, alomszén: kelet-magyarországi régió

Tel: +36202126336

E-mail: papp.laszlo@agrofutura.hu

Vidéki gyerekként mindig is a természet közelsége vonzott, erdő, mező, de leginkább a vízpart.

 

Környezetkutató- Ökológus diplomám megszerzése után visszatértem szülőfalumba, ahol jelenleg is élek. Még gyermekkoromban megcsapott a kaptár illat, ezért húsz évvel később belekezdtem a méhészet hivatásába, ami lassan egy évtizede az életem része.

 

Munkámat és személyes dolgaimat is igyekszem a harcművészetek során gyakorolt fegyelemmel végezni, valamint tovább adni a következő generációnak.

Korábban dolgoztam közigazgatásban, tanárként, állattartó telepeken mint müszak és telepvezető, a kereskedelmi szférát pedig mint gépkereskedő tanultam.

 

A kiteljesedést az Agrofutura csapatában látom, ahol részben vissza térhettem eredeti szakmámhoz, emellett pedig az állattartás közelébe a takarmányszénen keresztül.

Bottlik Imre és Pinczel Anett

tanácsadók

 - sportpályák, gyep- és parkfenntartás -

Tel: +36202333999

E-mail: bottlik.imre@agrofutura.hu

Imre

1973-ban születtem Budapesten. Gyerekkoromat az Alföld szélén töltöttem. Szüleim gazdálkodtak: állatok és veteményes,gyümölcsösös mindig volt és mindig kellett dolgozni. Budapestre kerültem, ahol rájöttem sok dologra az élettel kapcsolatban. Például hogy nem a Tesco vagy az Auchan ad enni hanem a FÖLD! HA A FÖLD EGÉSZSÉGES, AKKOR A TÁPLÁLÉK IS AZ, AMIT FOGYASZTUNK! Az egészség és a szeretet a legfontosabb! Hobbim a Footgolf, imádom! Ez a sport egy szabadtéri játék, melynek fő célja, hogy egy futball-labdát a lehető legkevesebb számú rúgással eljuttassunk az elrúgó helynek kijelölt lapos területről a pálya végén található lyukba. A játékot golfpályákon játsszuk. 
 

Anett

1991-ben születtem Lajosmizsén és az Alföldön nöttem fel egy kis faluban. Édesanyámmal otthon mindig igyekeztünk mindent megtermelni a kis konyhakertünkben. Az életemben mindig fontos szerepet játszott az egészséges táplálkozás és a környezetvédelem! Tanulmányaimat a Kecskeméti Kocsis Pál Mezőgazdasági Szakgimnáziumban végeztem,Település Környezetvédelem és Vízgazdálkodás szakon. Hobbim a természetben való túrázás. Ez adja számomra a csendet a nyugalmat és a feltöltődést! Pusztaszemesre költöztünk, ahol gazdálkodunk. Újra élhetjük gyerekkorunkat, de most más felfogásban tesszük! Komposztálunk és komposzt teával neveljük a növényeket. Megpróbáljuk a számunkra legjobb élelmiszert megtermelni. 

 

Feladatunk az Agrofutura csapatában:

Játék közben jöttem rá, hogy a sportpálya egy monokultúra, amihez nagyon sok vegyszert és öntözővizet használnak.  A gyepnek és a környezetnek mindig tökéletes pompában kell a sportolni vágyókat fogadnia. Célunk, hogy minél kevesebb vegyszer használat mellett, alapvetően biológiai alapon lehessen sportpályákat fenntartani.Együttműködésünket ajánljuk golfpályáknak, futballpályáknak, füves teniszpályáknak, közterületeknek, strandoknak, közparkoknak. Technológiai tanácsadás ügyében keressenek bizalommal!

Liptay Gábor

cégvezető

 - cégvezetés, projekt menedzselés -

Tel: +36309318053

E-mail: liptay.gabor@agrofutura.hu

Budapesten születtem a VII., majd nevelkedtem a VIII. (‘Nyócker’) kerületben; úgyhogy a földhöz nem sok közöm volt. Mégis hiányzott, így gyerek- illetve ifjúkorom idején szinte nem volt olyan nap vagy délután, hogy ne mozdultam volna ki a Füvészkertbe, a Dunapartra, Tabánba, Gellért-hegyre- a körülöttünk lévő zöldkörnyezetbe.  Szerettem a természetet: szüleimmel szinte minden hónapban kirándultunk valahová, a várost övező természetbe: hegyekre-völgyekre.

 

Majd húsz éves tanácsadói  - közgazdasági, szervezetfejlesztési- feladatok és megbízások után 2009-ben ismerkedtem meg közelebbről azokkal a kihívásokkal és feladatokkal, amelyet a tömegtermelés által okozott élelmiszer-minőség csökkenés okoz a közétkeztetésben, a családok konyháján és sok más egyéb helyen, ami a silány élelmiszerek által veszélyeztetett fogyasztónál jelentkezik. Útkeresésünk során foglalkoztunk a biointenzív gazdálkodás követelményeivel, a közösségi konyhakerti termelés kérdéseivel, a helyi gazdaság-, gazdálkodás kérdéseivel, a szövetkezeti gazdálkodás magyarországi és régiós lehetőségeivel egyaránt.  

 

Ezen sok éves tapasztalatszerzés során nyílt lehetőségem a legfontosabb elem, a föld -a termőföld-  megújításának, újra életre keltésének lehetőségével foglalkozni. Most érzem igazán, hogy a lényeggel, a legfontosabbal foglalkozhatom, és így, a Talaj Humusz Menendzsmentben (THM) való munkámmal a legtöbbet adhatom a Földnek, amiből, -amin élünk.


Az Agrofutura Kft. agroökológiai gazdálkodás kutatás-fejlesztési projektjeinek és szolgáltatásainak erőforrásai megteremtésén dolgozom. Az a célom, hogy munkánkkal ágazattól függetlenül teremthessünk fejlődési lehetőséget mind a kistermelők, a nagy gazdák és integrátorok, az állattenyésztők, valamint minden, a természettel szoros szimbiózisban élő és munkálkodó termelők, vállalkozók számára.


Az Agrofuturában végzett munkám során –továbbá-  az ökológiai gazdálkodás elméleti és gyakorlati működésének és ezekkel kapcsolatos ismeretek és nemzetközi technológiák sztenderdizálásáról, valamint a kutatási-, illetve innovációs ötletek megvalósíthatóságáról igyekszem gondoskodni.

Anchor 2
Anchor 3
Anchor 4
Anchor 5
Anchor 6
bottom of page