top of page

KOMPOSZTFORGATÓK

A gépi komposztálás lelke a forgató gép, amely egy időben végzi el a prizma levegőztetését, keverését, homogenizálását és nedvesítését. Minél nagyobb precizitással történik, annál jobb minőségű komposztot kapunk.

 

A gépek lehetnek önjáróak és kardános traktorhajtásúak. Az AgroFutura partnere a svájci Gujer Innotec AG, aki véleményünk szerint Európa legjobb forgatóit fejleszti és gyártja. Gépcsaládja a legkisebb családi gazdaság mérettől a legnagyobb komposztfarmokig mindenre nyújt megoldást.

A jó forgató feladatai

 

Prizma háromszögalakjának felépítése

A belső hőfolyamatok ebben a formában dolgoznak leghatékonyabban

Forgatás

Prizma alapanyagainak alapos keverése és forgatása. Fontos tudni, hogy a komposztálódás a prizma közepén, a "gyomrában" történik, ezért úgy kell forgatni, hogy a prizma külső és alsó héja előbb-utóbb középre kerüljön és fordítva. A jó forgatás inkább ásó mozgás, mint dobó;

Nedvesítés

A prizmát állandó 55-60%-os nedvesség szinten kell tartani az egész prizmában egyenletes módon. A forgatónak ilyen módon kell a forgatás során bevinni és eloszlatni a vizet.

 

Egy jó forgatónak számtalan apró részlete van a talajnyomástól az úttartásig, amely jelentősen befolyásolja a komposztálás eredményét.

Gujer Innotec AG - A professzionális forgató gépcsalád

Gujer TG 201EL és benzin motor

Ez az önjáró modell elektromos és benzinmotoros változatban is kapható. Óriási előnye a 100%-os helykihasználás és teljes mobilitás.

Komposzt kapacitás: 300 m3/h és 500 t/év

Prizma méret: 2 m x 1,2 m

Gujer tg201EL.jpg

Gujer TG 201

A legkisebb, hidraulika hajtású forgató kis gazdaságok, családi farmok részére kifejezetten kompakt rakodógépekhez (pl. Avant, Weidemann, stb.)

Lóerő igény: 35 Le

Hidraulika: 200 bar és 40l/perc

Komposzt kapacitás: 300 m3/h és 3000 t/év

 

Az angol nyelvű prospektus ITT tölthető le.

Bemutató üzem: Túrkeve

Komplett komposztálás technológia hidraulikus mini rakodógépekre

Az univerzális mini rakodó gépek hidraulikus hajtással működő kompakt berendezések, amelyek óriási előnye a széles adapter választék. Ez azt jelenti, hogy egy erőgéppel az összes munkafolyamaot el tudom végezni: faaprítás, gyűjtött fűnyírás/kaszálás, szerves trágya manipuláció, alapanyag szállítás, prizma építés, komposztforgatás, rostálás és kijuttatás.

 

Több év tapasztalata alapján állítottunk össze egy márkafüggetlen rendszert, amely kiváló ár-érték aránnyal bír és lehetővé teszi a professzionális humuszkomposzt elkészítését.

A rendszer működés közben is megtekinthető a túrkevei Szeleshát bemutató üzemünkben!

Érdeklődés esetén lépjetek velünk kapcsolatba.

kep.png

Gujer TG 231

A közepes méretű traktor, TLT hajtású forgató kisebb állattartó telepek, gazdálkodók, önkormányzati komposztáló telepek részére.

 

Lóerő igény: 45-80 Le;

Prizma mérete: 2,5 m x 1,5 m

Komposzt kapacitás: 400 m3/h és 5000 t/év

 

Az angol nyelvű prospektus ITT tölthető le.

Bemutató üzem: Népfőiskola Lakitelek

Gujer TG 301

Legnagyobb traktor hajtású gép nagyüzemi gazdaságok számára. Akár évi 25 000 tonna alapanyag forgatására alkalmas nagy teljesítményű gép sok-sok kiváló részlettel.

 

Lóerő igény: 90-120 Le

 

Komposzt kapacitás: 700 m3/h és 10 000 t/év

 

Prizma méret: 3 m x 1,6 m

 

Az angol nyelvű prospektus ITT tölthető le.

Bemutató üzem: Agro Lehel Kft., Jászberény

Gujer SGF 3100

Négykerék meghajtású önjáró típus nagyüzemi telepekre. Előnye, hogy a prizmákat közelebb lehet építeni egymáshoz, amely helyet és beruházást takarít meg.

Teljesítmény: 150 Le Perkins motor

 

Komposzt kapacitás: 800 m3/h.

prizma méret: 3,5 m x 1,6 m

Az angol nyelvű prospektus ITT tölthető le. 

bottom of page