top of page

Meghívó bemutató üzemi napra és szakmai konferenciára - EIP AGRI projekt





2020. augusztus 19. 8.00h-16.00h, Aranysas Rendezvényház - 5100 Jászberény, Jákóhalmi út 11., majd 14 órától Agro Lehel Kft. telephelyén (a térkép ITT nézhető)

Innovatív talajművelési rendszer biológiai talajtáplálék háló létrehozásával a talaj termőképességének fenntartásához és javításához

Innovative tillage system with the creation of a biological soil food web to maintain and improve soil fertility


A rendezvény térítésmentes , de lehetőleg előzetes regisztrálást kérünk: https://www.agrofutura.hu/hirlevel feliratkozás felületre


08.00 – 08.30 Érkezés, regisztráció

08.30 – 08.40 Köszöntő

08.40 – 09.15 A 2018-ban megkezdett EIP-AGRI projekt rövid összefoglalása. Alkalmazott innovatív technológiai elemek és azok eredményei

Green Living Soil Extra Humuszkomposzt

Petró Tibor Agrofutura Magyarország Kft – Kutatási Projektvezető

09.15-0.9.35 Európai Zöld Megállapodás Az európai zöld megállapodás milyen utat mutat számunkra ahhoz, hogyan tehetjük fenntarthatóvá Európa gazdaságát. Ez csak akkor fog sikerülni, ha az éghajlati és környezeti kihívásokat lehetőségként kezeljük minden szakpolitikai területen

Bori Tamás Agrármérnök Brüsszel

09.35- 10.15 Precíziós gazdálkodás időszerű kérdései és alkalmazási eredményei nemzetközi kitekintésben

Prof. James Lowenberg-DeBoer, elnök, Nemzetközi Precíziós Gazdálkodási Egyesület (angol nyelvű ea.)

10.15 - 10.40 Tematikus térképezések távérzékelés és térinformatikai eszközök segítségével

Dr. Dobos Endre Egyetemi Docens

Miskolci Egyetem Földtudományi Kar

Természetföldrajz-környezettan Tanszék


10.40 – 10.50 Kávészünet

10.50 – 11.20           A mezőgazdasági permetező drónok felhasználási tapasztalata

 Dr. Zalai Mihály egyetemi docens / Szent István Egyetem


11.20 – 11.45 Digitalizáció a mezőgazdaságban

Bányász András - Winery Datamanagament Kft.

11.45 -12.10 Műholdas precíziós hozammérés és növény megfigyelési rendszer

Csornai Gábor Cosima Kft. Ügyvezető igazgató

12.10 -12.30 Adatvezérelt Üzleti Döntéstámogatás

Kun Zsuzsa NIBADA Analitics

12.30 – 13.00 Kérdések

13.00 – 13.45 Ebéd

14.15 – 16.30 Bemutató üzemi nap (helyszíne a mellékelt térképen)

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrációhoz kérem, küldjön e-mailt a petro.tibor@agrofutura.hu mail címre


További információ: Petró Tibor +36304023157

Megtisztelő jelenlétére számítunk!


AZ ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA


Bevezető előadás a kutatási projekt tükrében

Előadó:Petró Tibor Kutatási Projektvezető (AGROFUTURA Magyarország Kft., Partner)

A kutatási projekt célja a programban résztvevő mezőgazdasági cégekkel együttműködésben megkezdett az ökológiai szemléletű, regeneratív gazdálkodás keretrendszerében elért eddigi eredmények és kihívások bemutatása.

Talajtáplálék háló kialakulása, talajszén növekedése, a humuszépítő folyamatok megindítása. Green Living Soil létrehozása, jelentősége a talajok egészségének, stabilitásának és termőképességének folyamatos és hatékony növelésében.

További célok mérföldkövek.

Precíziós gazdálkodás időszerű kérdései és alkalmazási eredményei nemzetközi kitekintésben

Prof. James (Jess) Lowenberg-DeBoer elnök, Nemzetközi Precíziós Gazdálkodási Egyesület

Hol tart ma a precíziós gazdálkodás ebben a rohamosan fejlődő technológiai versenyben ,milyen eredmények vannak, és milyen irányok .

Precíziós eszközök Green Living Soil Extra Humusz komposzt kijuttatásához

Mechanikai gyomkezelés precíziós eszközei, gépei

Pohárnok Pál Vektor Holding

Az eredményes regeneratív gazdálkodáshoz alkalmazkodva a gép gyártók lépést tartva megalkották a termelékeny digitális vezérlésű eszközöket, úgy a gyomkezelésben , mint a szerves anyagok precíziós kijuttatásában.

Tematikus térképezések távérzékelés és térinformatikai eszközök segítségével

(A precíziós mezőgazdaság egy hely specifikus eljárás, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy a megfelelő eljárást a megfelelő helyen, időben és mennyiségben alkalmazzuk A precíziós gazdálkodás olyan műszaki, informatikai és termesztéstechnológiai alkalmazások összessége, amelyek lehetővé tesznek egy termőhelyhez alkalmazkodó termesztést, táblán belül változó művelést, ezáltal hatékonyabbá teszik a termelést.


A mezőgazdasági permetező drónok felhasználási tapasztalata

Dr. Zalai Mihály egyetemi adjunktus / Szent István Egyetem;Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar; Növényvédelmi Intézet


.A permeteződrón képes bármilyen permetezési feladat elvégzésére, amit földi permetezővel is elvégezhetünk. Ezekben az esetekben költség-, illetve területteljesítmény-kalkulációt szükséges végezni, hogy ki tudjuk választani a (költség) hatékony eszközt. A drónok adta lehetőségek mindemellett abban rejlenek, hogy magas kultúrákban vagy nedves talajállapot esetén is képesek eredményes kezelésekre, amikor földi permetező géppel már nem, vagy nagy taposási kár árán tudunk védekezni. Ez alapján az agronómiai fejlesztéseknek nemcsak arra kell irányulniuk, hogy hogyan illesszük be a permeteződrónt a meglévő növénytáplálási technológiába, hanem arra is, hogy a drón nyújtotta lehetőségek segítségével új technológiát dolgozzunk ki.

Digitalizáció a mezőgazdaságban

Bányász András - Winery Datamanagament kft.

a digitalizáció a termelés minden fontos aspektusát nagy pontossággal és valós időben rögzíti

és elérhetővé teszi a termelő számára a használatával a termelési költségek jelentős

csökkentése mindemellett nő a termelés hatékonysága és javul a termés minősége.

Műholdas precíziós hozammérés és növény megfigyelési rendszer

Csornai Gábor Cosima Kft. Ügyvezető ig.

A rendszer hogyan tud összekötő erős kapocs lenni a mai gyakorlat és a biológiai alapok megteremtésének programjához is, azokat kiegészítve, méréseinkkel segítve. Nem csupán a táblák és részeik hozamán keresztül képes dokumentálni technológiai, gyakorlati eredményeket, tanácsot is képes adni a technológia gazdálkodási, pénzügyi eredményének optimalizálásához, egyidejűleg a környezeti terhelés

csökkentéséhez.

Kitűnő számszerűen mérő, dokumentáló eszköz a technológiák, protokollok azon teljesítményeinek dokumentálásában, amelyek a növények fejlődési ütemével, a végső hozammal és egyes jelenségekkel (pl. pangó víz, betegség stb.) megragadhatók.

Adatvezérelt Üzleti Döntéstámogatás

Kun Zsuzsa, NIBADA Analitics

Adatokból jó üzleti döntéseket

ADATELEMZÉS ÉS VIZUALIZÁCIÓ

A vállalkozások jelentős adat vagyonnal rendelkeznek, de gyakran elvesznek benne. Segítünk kiválasztani a releváns adatokat, adattisztítást és struktúra kialakítást végzünk és támogatjuk az adatok értelmezését. Vizualizációval segítjük a komplex összefüggések megértését. Statisztikai és „adatbányász” módszerekkel tárjuk fel az adatokban rejlő igazi történetet.

VIZUALIZÁLT INTERAKTÍV VEZETŐI BESZÁMOLÓK

A vezetőknek gyakorta nehéz naprakésznek lenni a legfrissebb céges fejleményekről. Támogatjuk a tranzakció/termék/ügyféljövedelmezőség nyomon követését. Rendszeres üzleti intelligencia (BI) /controlling jelentéseket alakítunk ki. Tanácsadási, üzleti coaching és képzésiszolgáltatásokat is nyújtunk a döntéshozóknak.

VERSENYTÁRS ÉS PIAC ELEMZÉS

Temérdek adat érhető el a vállalat piacárólés vetélytársairól. A Benchmarking segítségével a vállalat relatív pozíciója mellett a fejlődési potenciálja is felmérhető, ami jelentős versenyelőnyt biztosíthat. Segítünk az adatok összegyűjtésében, és elemzésében.

ÉRTÉKESÍTÉS ÉS MARKETING FEJLESZTÉS

A cégek általában gyűjtenek értékesítési statisztikákat, de az ezek elemzéséből levonható következtetések gyakran nem épülnek be a folyamataikba, a sales és marketing még nem adatvezérelt. Értékesítési és online statisztikákat elemzünk, és ezekrealapozva fejlesztjük ki az értékesítési és marketing stratégiai- és operatív terveket. Weboldal optimalizációval (SEO és PPC kampányok) támogatjuk az értékesítés növelését és hatékonyságát.

ÜZLETI ÉS STRATÉGIAI TERVEZÉS

Egy stratégiai terv összeállítása akkor is komplex feladat, ha jól értelmezi a vállalat az adatait. Járatosak vagyunk a stratégiai tervezés iteratív folyamatában és abban hogyan tudnak a vállalatok alkalmazkodni a folyton változó környezethez. A tervezési folyamatot támogatjuk segítünk elkészíteni azerre alapuló stratégiai akciótervet jól megalapozott célokkal /kulcsteljesítmény mutatókkal (KPI).

ÁTVILÁGÍTÁS, ÜZLETÉRTÉKELÉS ÉS PÉNZÜGYI MODELLEZÉS

Tulajdonosi változás, tőkeemelés vagy finanszírozási döntések idején szükség van a kockázatok felmérésére és/vagy a vállalat vagy kiemelt eszközök felértékelésére. Megismertetjük ügyfeleinket a nemzetközileg alkalmazott és elismert módszertanokkal és meghatározzuk az üzletértét.


Bemutató üzemi nap:


A bemutató az AGRO-LEHEL Kft. kutatási projektbe bevont területén történik


Témakörök, bemutatásra kerülő eszközök, műveletek:


Őszi, ultra sekély forgatás nélküli talaj előkészítés téli kifagyó magkeverék vetése egy mentben


Ultra sekély, intenzív művelés, magágy készítés (Vaderstad Carrier CrossCutter Disc)

Drón bemutató : térképészeti és permetező drónok

ABZ Drón, DJI Drón, XIG Drón



bottom of page